BTC konferenca Baltic HONEYBADGER 2022

--

3–4 oktober

https://baltichoneybadger.com/

V Rigi, v Latviji, se je med 1. in 5. septembrom odvila konferenca Baltic Honeybadger, ki je izjemno priljubljena med navdušenci nad bitcoinom. To je bila četrta izvedba od leta 2017. Dvakrat jo je vmes na žalost preprečila korona.

Michael J. Saylor — MicroStrategy

Na prav vseh smo bili prisotni tudi Slovenci, bodisi kot obiskovalci ali kot predstavniki iz industrije bitcoina. Letos pa smo imeli na njej tudi govornika. Aljaž Č. je na dnevu, ki je bil posvečen drugo-nivojskim debatam (Layer 2 day), predstavil svoj projekt Bolt Observer (https://bolt.observer), s katerim razvijajo orodja za lažjo uporabo lightning networka v poslovnih okoljih. Poleg dneva o Layer 2 se je ob konferenci, kot je sicer značilno za konference o bitcoinu, dogajalo še dosti stranskih dogodkov. Dan pred njo je bil organiziran brezplačen dogodek n00b day, ki ga je vodil avstralski bitcoiner WidardofAus, namenjen pa je bil začetnikom, ki se z bitcoinom šele spoznavajo.

Aljaz C. in Bolt Observer

Po zaključku konference sta se odvila še dva dogodka, in sicer RGB, platforma za pametne pogodbe, zgrajena nad bitcoin in lightning networkom, je imela tehnični deep dive s predstavniki projekta, zatem pa so imeli predstavniki BTCPay Serverja še svoj dogodek, ki je bil namenjen predstavitvi tega projekta, novosti in planov za prihodnost.

Konferenca je v svoji zgodovini vedno gostila uveljavljene razvijalce bitcoina, učitelje, mislece in druge strokovnjake, ki so ponudili odlične predstavitve in debate ter odpirali pomembna vprašanja. Letos ni bilo nič drugače in lahko rečemo, da je bila to najboljša izvedba do sedaj. Število udeležencev, predavateljev in vsebin se je od leta 2017 izjemno povečalo, a je konferenca še vedno omogočala prijetno druženje, priložnost za poslovne sestanke v miru in srečevanje z znanimi ter manj znanimi “zvezdami” bitcoin scene.

Opazimo lahko, da se mnogi udeleženci prvih izvedb te konference kasneje pojavijo kot predavatelji. Zanimiva je zgodba policista iz Nove Zelandije, heavy metalca po karakterju, ki sta ga bitcoin in ta konferenca tako prevzela, da je opustil uniformo in se naučil programiranja. Danes je Rigel Walshe (https://twitter.com/CoinsureNZ) razvojnik (fullstack dev) pri Swan Bitcoin (www.swanbitcoin.com). Nekaj let nazaj je poslušal predavanja, letos pa je za mikrofon prijel tudi sam in razložil, da so bitcoin psihopati bolj koristni kot sociopati (posnetek: https://youtu.be/-cUMLo847FQ?t=852)

RGB — platforma
Decentralizirane app na LN

Naslednja bitcoin konferenca, ki zna biti vsaj tako zanimiva kot je bila ta v Rigi, pa sledi od 12.–14. oktobra v Amsterdamu. (https://b.tc/conference/amsterdam)

V Amsterdamu bodo zbrali najbriljantnejše bitcoin navdušence iz vse Evrope in drugod. Ponovno bodo organizirali 3 dni učenja, poučevanja in navdihovanja bitcoin skupnosti.

Bitcoin Amsterdam prinaša evropsko Bitcoin sceno na globalno prizorišče in bo tudi odlična priložnost za učenje, sodelovanje ter zabavo z drugimi bitcoinerji.

Članke za blog na spletni strani medium.com pišejo različni člani in skupine posameznikov v Bitcoin društvu Slovenije ter podporniki društva in ne pomenijo nikakršnih finančnih nasvetov. Vsak ima svoj pogled na samo tehnologijo, bitcoin in obstoječe sisteme. Društvo samo nudi opcijo, da delijo svoj pogled z večjim številom ljudi ter, da dobijo kakšen komentar oziroma odziv na svoje mnenje. Našemu društvu se lahko pridružite na bitcoin.si, telgram skupini oziroma skupini Kriptovalute — Slovenska Blockchain Skupnost — Bitcoin.si na Facebooku.

--

--

SLOVENSKO DRUŠTVO VIRTUALNE VALUTE BITCOIN

BTC društvo Slovenije je ustanovljeno z namenom, da bi povezali slovensko skupnost in odgovarjali na vprašanja.Članke pišejo člani skupnosti. https://bitcoin.si